Pasta Marinara
20-09-2018
4 personen - 30 min - 307 kcal/pp
Ingrediƫnten:
- 300g pastaschelpen
- 4 soeplepels visfond
- 200 g tomaten
- 1 bakje kerstomaten
- Peper en zout
- 2 teentjes knoflook
- 12 gamba's (gepeld)
- 200 g venusschelpen
- 2 takjes peterselie
Bereiding:
- Ontvel en ontpit de tomaten en snijd in blokjes. Halveer de kerstomaatjes.
- Kook de pasta beetgaar en giet af. Meng de visfond, de tomatenblokjes en de kerstomaatjes.
- Breng de pasta op smaak met peper en zout en houd warm.
- Bak de geperste knoflook in wat olijfolie en voeg er de gamba's aan toe. Doe, als de gamba's bijna gaar zijn, de venusschelpen erbij en laat die gaar worden.
- Schik de pasta op de borden en versier met de gamba's en de venusschelpjes. Garneer met peterselie.
TIP: Deze pasta kan verrijkt worden met andere schaal- of schelpdieren.