Pasta ratatouille

26-09-2018

4 personen - 30 min

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 wortel
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 400g kipfilet
  • 500g pasata
  • 400g volkoren pasta
  • Peper en zout
  • Kippenkruiden
  • Provençaalse kruiden
  • 1 blokje groentebouillon

Bereiding:

  • Pel de ui en look en snijd in kleine stukjes.
  • Doe de olie in een kookpot en laat warm worden, voeg de ui en look toe en laat glazig kleuren.
  • Snijd de kippenfilets in blokjes en voeg toe aan de kookpot. Kruid alvast met peper, zout en kippenkruiden.
  • Was en maak de wortel, paprika, courgette en aubergine schoon. Snijd ze in blokjes. Wanneer de kip gebakken is, voeg dan deze groenten toe plaats het deksel erop.
  • Doe ondertussen water in een andere kookpot en breng aan de kook.
  • Voeg de pasata toe aan de groentemengeling en laat 10 minuten pruttelen op een middelmatig vuurtje na het toevoegen van de groentebouillon. Roer regelmatig door.
  • Voeg de volkoren pasta toe aan de kookpot met kokend water.
  • Kruid de groentemengeling af met Provençaalse kruiden.
  • Serveer de volkoren pasta in een diep bord en schenk hierover de groente-kip-mengeling.
  • Je kan eventueel afwerken met wat Parmezaanse kaas.