Pasta ratatouille
26-09-2018
4 personen - 30 min
Ingrediënten:
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 wortel
- 1 paprika
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 400g kipfilet
- 500g pasata
- 400g volkoren pasta
- Peper en zout
- Kippenkruiden
- Provençaalse kruiden
- 1 blokje groentebouillon
Bereiding:
- Pel de ui en look en snijd in kleine stukjes.
- Doe de olie in een kookpot en laat warm worden, voeg de ui en look toe en laat glazig kleuren.
- Snijd de kippenfilets in blokjes en voeg toe aan de kookpot. Kruid alvast met peper, zout en kippenkruiden.
- Was en maak de wortel, paprika, courgette en aubergine schoon. Snijd ze in blokjes. Wanneer de kip gebakken is, voeg dan deze groenten toe plaats het deksel erop.
- Doe ondertussen water in een andere kookpot en breng aan de kook.
- Voeg de pasata toe aan de groentemengeling en laat 10 minuten pruttelen op een middelmatig vuurtje na het toevoegen van de groentebouillon. Roer regelmatig door.
- Voeg de volkoren pasta toe aan de kookpot met kokend water.
- Kruid de groentemengeling af met Provençaalse kruiden.
- Serveer de volkoren pasta in een diep bord en schenk hierover de groente-kip-mengeling.
- Je kan eventueel afwerken met wat Parmezaanse kaas.