Schelvis in de oven met puree en prei
09-12-2018
@Delhaize
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 800 g bloemige aardappelen
- 1 dl magere of halfvolle melk
- 120 g plantaardige boter
- 2 snuifjes saffraandraden
- peper en zout
- 500 g schelvishaasje
- 1 bussel prei
- geraspte 30+ kaas
Bereidingswijze (35 min + 15 min kooktijd):
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in gezouten water.
- Giet ze af en plet ze met een pureestamper, samen met 80 g boter, de melk, zout, nootmuskaat en peper.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snipper de prei en fruit ze 10 min. op een zacht vuurtje in een stoofpan met 40 g boter.
- Kruid met zout en peper en voeg een beetje saffraan toe.
- Verdeel de puree over een grote ovenschaal, bedek met prei en leg er de vis bovenop.
- Breng op smaak en voeg enkele saffraandraadjes toe.µ
- Bak 15 min. in de oven en dien op.