Schelvis in de oven met puree en prei 

09-12-2018

@Delhaize

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 800 g bloemige aardappelen
  • 1 dl magere of halfvolle melk
  • 120 g plantaardige boter
  • 2 snuifjes saffraandraden
  • peper en zout
  • 500 g schelvishaasje
  • 1 bussel prei
  • geraspte 30+ kaas

Bereidingswijze (35 min + 15 min kooktijd):

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in gezouten water.
  2. Giet ze af en plet ze met een pureestamper, samen met 80 g boter, de melk, zout, nootmuskaat en peper.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Snipper de prei en fruit ze 10 min. op een zacht vuurtje in een stoofpan met 40 g boter. 
  5. Kruid met zout en peper en voeg een beetje saffraan toe. 
  6. Verdeel de puree over een grote ovenschaal, bedek met prei en leg er de vis bovenop.
  7. Breng op smaak en voeg enkele saffraandraadjes toe.µ
  8. Bak 15 min. in de oven en dien op.