Schorseneren met aardappel en varkensmignonette

21-09-2021

2 personen - 35 minuten

Ingrediƫnten

  • 600g schorseneren in bokaal (uitgelekt)
  • 300g aardappelen
  • 2 varkensmignonettes (100 -150g per stuk)
  • 3 el olijfolie
  • 2 el vloeiende bloem
  • Magere melk
  • Nootmuskaat
  • Peper & zout

Bereiding

  • Breng een kleine kom met water aan de kook. Was de aardappelen, schil ze en snijd ze ter grootte van een kippenei. Kook ze gaar.
  • Neem een steelpan en warm 2/3 van de olijfolie op. Voeg de bloem toe en roer met een garde. Wacht tot je de befaamde "koekjesgeur" opmerkt. Voeg melk toe en blijf roeren met de garde tot je een goede consistentie van saus verkrijgt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Voeg de uitgelekte schorseneren toe aan de saus en zet dit op een laag vuurtje.
  • Neem een pan en voeg de rest van de olie (1/3) toe. Bak de varkensmignonettes. Kruid met peper en zout.
  • Serveer alles per component op een bord. Smakelijk.