Zalmfilet met dragonsaus op een bedje van groene asperges en bosui
19-05-2019
4 personen - 10 min voorbereiding + 15 min bereidingstijd
Ingrediënten:
- 12 groene asperges
- 4 stengels bosui
- 4 zalmfilets (140g/stuk)
- 40 ml olijfolie (met Griekse kruiden)
- 2 takjes kerstomaten (16 stuks)
- 1 potje terragon bistro sauce
Werkwijze:
- Breng een pan water aan de kook.
- Was de asperges en snij het kontje eraf.
- Halveer ze in de breedte en kook de asperges 3 min. Spoel ze daarna af met koud water.
- Snijd de bosui in dunne ringen, diagonaal gesneden is het mooist.
- Smeer daarna de zalmfilets in met 20 ml olijfolie.
- Verwarm de oven voor op 180°C, leg de zalm en de tomaatjes naast elkaar op een bakplaat en bak gaar in ongeveer 7 à 8 min.
- Verwarm de rest van de olijfolie in een bakpan en bak de stukjes bosui en groene asperges kort.
- Verdeel de gebakken groenten over de borden en leg hier voorzichtig de gebakken zalm bovenop.
- Leg de gepofte tomaatjes naast de zalm, roer de bistro sauce goed door en serveer deze ook naast de zalm.