Zalmfilet met dragonsaus op een bedje van groene asperges en bosui

19-05-2019

4 personen - 10 min voorbereiding + 15 min bereidingstijd

Ingrediënten:

  • 12 groene asperges
  • 4 stengels bosui
  • 4 zalmfilets (140g/stuk)
  • 40 ml olijfolie (met Griekse kruiden)
  • 2 takjes kerstomaten (16 stuks)
  • 1 potje terragon bistro sauce

Werkwijze:

  • Breng een pan water aan de kook.
  • Was de asperges en snij het kontje eraf.
  • Halveer ze in de breedte en kook de asperges 3 min. Spoel ze daarna af met koud water.
  • Snijd de bosui in dunne ringen, diagonaal gesneden is het mooist.
  • Smeer daarna de zalmfilets in met 20 ml olijfolie.
  • Verwarm de oven voor op 180°C, leg de zalm en de tomaatjes naast elkaar op een bakplaat en bak gaar in ongeveer 7 à 8 min.
  • Verwarm de rest van de olijfolie in een bakpan en bak de stukjes bosui en groene asperges kort.
  • Verdeel de gebakken groenten over de borden en leg hier voorzichtig de gebakken zalm bovenop.
  • Leg de gepofte tomaatjes naast de zalm, roer de bistro sauce goed door en serveer deze ook naast de zalm.